Vad är ett solkraftverk?

Precis som det finns vattenkraftverk och vindkraftverk, används solkraftverk för att på ett effektivt sätt utvinna en stor mängd energi från en förnybar energikälla. Dessa kan vara uppbyggda på två olika sätt, antingen från solcellsbaserade kraftverk, solcellsparker, eller från termiska solkraftverk.  Yokk Solar är experter på solceller och det är där vi lägger vårt fokus för att utvinna energi ur solen.

Det solcellerna gör är att de omvandlar solens energi till elektrisk energi. Dessa solceller sitter ihop på en solpanel och monteras antingen som solcellsparker eller på tak av fastigheter. Eftersom de får sin energi från solen producerar de också mest el under en solig sommardag, men även under molniga höstdagar släpps solenergi igenom som kan omvandlas till elektrisk energi. 

 


 

Solkraftverk bestående av solpaneler på fält
Solkraftverk “Äskatorp II” utanför Fjärås i Kungsbacka kommun uppfört av Solenergiparker AB våren 2018.  Systemdesign,  moduler och  växelriktare levererade från Yokk Solar AB .

 


Yokk Solar och solkraftverk

På Yokk Solar vill vi investera i miljön och göra det enklare för alla att köpa solel från elmarknaden. Därför ser vi investeringar i solkraftverk som en viktig faktor till en hållbar utveckling av elmarknaden.

Yokk jobbar med att levererar material till uppbyggnad av solcellsparker. Vi köper in material via våra inköpssignaler och levererar dit solkraftverket ska byggas upp.

Våra inköpssignaler väljer vi med omsorg har ständigt tät kontakt för att se till att vi får material av högsta kvalitet och kan erbjuda våra kunder förmånliga priser.

 


Kontakta oss

Är det något du undrar över om vårt arbete med solkraftverk/solcellsparker? Använd då vårt kontaktformulär för dina frågor så kommer vi besvara de så snart vi kan.

Klicka här för att komma till kontaktformuläret